Monday, September 20, 2010

Tanpa Melayu UMNO nak kemana? Kalau dah taknak bela nasib Melayu bubar sahaja UMNO..buat Parti Negara!!!

Berkatalah seorang Pembesar UMNO bahawa UMNO bukan Parti Untuk Orang Melayu Sahaja...

Maka terjumpalah Kalam sebab musabab mengapa UMNO kini menjadi parti Monyok. Parti tak ada telur . Parti tak ada suara dan parti tak ada landasan....sedih-sedih.

Wahai pemimpin..bukalah mata mu dan bukalah minda mu..renunglah kembali. UMNO itu maksudnya Parti Kebangsaan Melayu Bersatu, Bukan parti 1 malaysia. landasan perjuangan UMNO adalah untuk mempertahankan kepentingan dan kelestarian bangsa Melayu. Jika UMNO ingin menjadi Parti 1 malaysia, kita dah ada DAP, Gerakan, PKR dan PPP.

Pasal UMNO dah tak berminat untuk menjadi suara orang Melayulah maka PERKASA tiba-tiba jadi perkasa sebab PERKASA sanggup diludah untuk mempertahankan hak orang melayu.

Inilah tabiat orang Melayu umumnya. Bila dah senang makan hasil orag melayu dan taknak jadi melayu..Orang Melayu dah lebih suka jadi Pak Arab dan Mat Salleh. Mana yang kesebelah agama seboleh-boleh nak jadi Pak Arab mana yang sekular seboleh-boleh nak jadi Mat salleh sampai anak bini punn tak tahu bahasa Melayu.

Masa nak naik dulu kehulu kehilir hunus keris nak tunjuk jaguh. Nak tunjuk Melayu kini dan senang lenang makan hasil perjuangan Melayu sibuk nak jadi jaguh 1 Malaysia. Bodoh punya Ketua Penerangan.

Kau cakap apapun undi Cina dan India tak akan lagi pergi ke UMNO! kau kena jaga undi Melayu sebab tanpa Undi Melayu kau tak ada kerusi di Parlimen Bongok!

Kalau nak jadi pembela semua bangsa UMNO perlu BUBAR!!! Buat Parti negara macam Dato' Onn nak buat dulu...itu kehendak MCA/DAP/GERAKAN. takkan kau tak pandai baca gerak tari mereka??

UMNO tak boleh jadi sesumpah macam Anwar sebab UMNO bukan sesumpah. Dah sampai masa UMNO tengok cermin muka sendiri. kalau tak PRU akan datang UMNO bungkus!!!!

Agak-agak BTN masih ada buat nyanyian anak kecil main api lagi????

1 comment:

C L J said...

Apa salahnya dengan UMNO menjadi parti satu kaum sedangkan ia ada MCA dan MIC bersamanya sejak zaman permulaan lagi. Fahamilah segala ambilkira yang menjadi asas asas pertimbangan para pemimpin awal kita dahulu. Sepatutnya kita kini yang lebih memahami kerana kita lebih merasai isu isu yang membina asas pertimbangan itu. Jelas nampaknya kita yang kemudian ini terlalu leka hanyut dalam olah godaan pesaing yang bertindak seperti musuh. Mashaallah. Kematangan ???