Tuesday, July 2, 2013

Hapuskan Hak Istimewa Melayu Dan Dasar Ekonomi Baru Sekarang!

Melihat bagaimana terkial kialnya pemimpin UMNO hendak mempertahankan hak hak istimewa orang Melayu serta Dasar afimatif yang memberi sedikit kelebihan kepada penduduk majoriti negara ini, Melihat bagaimana janggalnya golongan bangsawan UMNO seperti Nazri Aziz, Tunku Adnan, Najib dan Nazir Razak dan sepupu mereka Hishamuddinbercakap tentang Melayu akar umbi, maka eloklah UMNO  memulakan usaha untuk mematikan hak istimewa yang tak berapa istimewa kaum Melayu tu. Kalau setakat manis dibibir dan hanya digunakan sebagai alat menipu umat Melayu , maka tak perlulah lagi kita berpura pura...

Semakin lama semakin nampak kebenaran hujah bahawa DEB hanya menguntung beberapa pihak sahaja sedangkan sebahagian besar umat Melayu tidak terbela. Setelah semua disakau oleh segolongan orang orang berkedudukan maka eloklah kita jangan berpura pura lagi.

PRU 13, sepatutnya mengejutkan UMNO dari tidur bahawa mereka adalah Parti  Melayu yang seharusnya memperjuangkan hak dan kepentingan Melayu. Jika mereka berasa mereka hendak memperjuangkan selain dari itu, eloklah bubar atau tukar perlembagaan UMNO.

UMNO sepatutnya menggunakan PRU 13 untuk memulakan revolusi baru orang Melayu, membantu Melayu sebanyak mungkin. Tetapi apa yang ditunjukkan setakat ini hanyalah hampas. UMNO masih mengalunkan musik dan irama lama sedangkan keadaan semakin menghimpit umat Melayu. Sedikit demi sedikit hak dan kepentingan mereka dihakis bukan sahaja oleh golongan pendatang tetapi oleh segolongan Melayu sendiri. Ini termasuk beberapa kumpulan dalam UMNO yang hanya mementingkan tembolok mereka. Sudah dikiaskan oleh Raja Raja Melayu beberapa kali tetapi UMNO terlalu bodoh dan angkih untuk mengambil iktibar.

Najib Razak mungkin akan jadi pemimpin UMNO terakhir yang diangkat sebagai Perdana Menteri. Secara kebetulan melengkapkan teori RAHMAN. Aku tidak akan terkejut  jika UMNO tumbang PRU 14.
No comments: